חרדות

  • האם אתם דואגים ללא הפסקה? האם אתם "חופרים" ומתעסקים ללא הרף ב: "מה יהיה? מה יקרה? מה אני אעשה?" האם אתם מודאגים ממחלות, מכישלונות בעבודה, בלימודים, במשפחה או בחיי החברה?
  • האם את או אתה סובלים מהתפרצויות לחץ מול בעיות ביום יום? האם אתם מרגישים שהלחץ מוגזם,  והתגובות שלכם חריפות בהתאם?
  • האם אתם מרגישים שהלחץ משתלט על חייכם?
  • האם אתם מזהים תחושות מועקה, לחץ בחזה, דפיקות לב, קושי לנשום ומבינים שזה אינו סימפטום של מחלה פיזית?
  • האם קיים עיסוק אובססיבי בראש, במחשבות חוזרות ונשנות, של דאגה, פחד מכישלון , פחד מעימותים או ביקורת עצמית ואינכם מצליחים להפסיק עיסוק זה?

מה זה אומר לסבול מחרדות?

הפרעת חרדה או "חרדות" זה מצב שאדם חווה לאורך זמן חרדות מוסברות ולא מוסברות, ונמצא במצב קבוע של סטרס גופני, או במצב סטרס קשה לפחות כל יום יומיים, המתבטא במועקה ומתח, דאגות וחוסר שקט תמידי ו"חפירות".  

כאשר מצב זה מתמשך מעבר לחודש, עם תחושות חרדה ומועקה, מצב רוח ירוד ומחשבות שליליות במשך היום באופן קבוע, מדובר כנראה בהפרעת חרדה, הפרעת חרדה הינה מצב מעגלי שבו חרדות המתבטאות במועקה, מחשבות שליליות, מופיעות כל יום יומיים ולפעמים יותר.  הן מלוות בסטרס פיזי, גם אם לא תמיד הוא מורגש ומזוהה, מחשבות שליליות של ביקורת, תסריטים שלילים ודאגנות.

חרדה היא חוויה קשה ולא נעימה, והימצאות במצב של חרדה מתמשכת לאורך חודש או יותר מביאה למצב רוח ירוד, קושי רב ליהנות מכל היבטי החיים, הימנעויות שונות ופגיעה בתפקוד. ישנן הפרעות חרדה מובחנות שונות: פאניקה ואגורופוביה (הסתגרות ופחד מלצאת), חרדה מוכללת (דאגנות), הפרעה אובססיבית כפייתית, חרדת בריאות (היפוכונדריה) ומצב רוח ירוד בשילוב עם הימנעויות (דיכאון בינוני). 

אופן הטיפול בכולן זהה, ומטרתו הקלה על הסימפטומים הקשים בשלב הראשון, רגיעה, שיפור מצב הרוח, ועליה בתפקוד בשלבים הבאים.